Pasja šola

Če imate težave s poslušnostjo vašega štirinožnega prijatelja, ga lahko pripeljete na šolanje, kjer ga izšolate sami pod strokovnim vodstvom, ali pa Vam ga izšolamo mi. Izšolamo ga do izpita A, B, B-H, C, 1, 2, 3 in izpita sledenja. S šolanjem se ukvarjamo že 30 let. Letno izšolamo okrog 50 psov, ne glede na pasmo in velikost psa.

Pasja šola poteka 2x tedensko za posamezno kategorijo šolanja, za individualno šolanje pa po dogovoru.

Pogoji za udeležbo in vrste izpitov

Na dan prireditve mora pes doseči predpisano starost ali predpisan izpit. Pri tem ni izjem.

Starostna omejitev za pristop k izpitu:

- izpit za psa spremljevalca - oznaka "izpit"A" 12 mesecev;
- izpit za psa spremljevalca s preizkusom obnašanja v urbanem okolju in strokovni izpit za vodnika - oznaka "izpit"B- BH" 15 mesecev;
- izpit za psa spremljevalca s preizkusom naravnih zasnov, poslušnosti in s preizkusom obnašanja v urbanem okolju - oznaka izpita "izpit"C" - 16 mesecev
- izpit za psa sledarja - oznaka izpita "SLO-FH" - 20 mesecev in pozitivno opravljen izpit B-BH

Pri izpitih lahko sodelujejo vsi psi, ne glede na velikost, pasmo ali rodovnik.

Vodnik se lahko na isti dan udeleži le ene prireditve. Na isti prireditvi lahko vodi največ dva psa. Posamezni pes lahko na isti dan opravlja le en preizkus.

V primeru, ko pes uspešno opravi preizkus (izpit), sme opravljati naslednjo stopnjo izpita čez tri tedne. Ko je pes dosegel tretjo stopnjo - IPO 3, lahko vsak vodnik sam odloči, kdaj se bo udeležil nadaljnjih preizkusov.

Na vsaki stopnji se lahko izvede poljubno število preizkusov. Pred vsakim prvim nastopajočim iz naslednje stopnje naj nastopi zadnji udeleženec nižje stopnje.

Pes mora biti vedno predstavljen po najvišjem programu (izpitu), izjema je le, kadar s preizkusom niso povezane kvalifikacije ali kadar se psov ne razvršča po doseženem rezultatu. Izpita po programu B-BH in C se ne moreta opravljati na tekmovanjih šolanih psov.

Goneče psice smejo vedno nastopati, potrebno pa je, da so nameščene stran od ostalih udeležencev.

V disciplini A - sledenje nastopajo, kakor je navedeno v časovnem razporedu, v ostalih disciplinah pa na koncu prireditve.

Breje in doječe psice ne smejo nastopati. Bolne živali in tiste, pri katerih se sumi, da so okužene, so izključene iz vseh prireditev.